NWT: Trainee Waterveiligheid 

vacaturenummer: 500511098
meer informatie: Naomi Timmer

functie-inhoud

Wij zoeken een enthousiaste collega: specialist waterveiligheid. Binnen het waterschap zorgen we voor de instandhouding van de dijken die ons beheergebied tegen hoog buitenwater beschermen. We beoordelen en verbeteren onze primaire dijken op basis van de landelijk vastgestelde veiligheidsnormen en de nieuw ontwikkelde rekenregels. De komende jaren beoordelen we onze dijken en voeren we dijkverbeteringen uit. Het beoordelen doen we in een team met meerdere specialisten. Om deze klus uit te voeren hebben we behoefte aan een specialist Waterveiligheid.

Het Nationaal Watertraineeship (NWT)
Het NWT is een zorgvuldig samengesteld tweejarig traineeprogramma met aandacht voor persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling. Dit doen we door de inhoudelijke ontwikkeling op de werkplek (4 dagen per week) te combineren met het Persoonlijk Leiderschapsprogramma (1 dag per week). Het Persoonlijk Leiderschapsprogramma bestaat uit trainingen, coaching, intervisie, Ontdek de Sector en gezamenlijk met je mede trainees werken aan inhoudelijke waterprojecten. De combinatie van aandacht voor inhoud én persoon zorgt ervoor dat je je inhoudelijke kennis en ervaring in relatie kan plaatsen tot je omgeving.

‘Een Dijk van een Traineeship’, een special
Tijdens deze special dijkprofessional krijg je ca 30 dagen aanvullende inhoudelijke opleidingen. Deze vakopleidingen worden verzorgd door Wateropleidingen. Om de kennis goed in praktijk te brengen word je tijdens de projecten begeleid door een adviseur van BZ Innovatiemanagement. Dit is een gespecialiseerd bureau voor innovatievraagstukken voor dijken. Je bent daardoor in staat om met de nieuwste ‘state of the art’ technieken te werken. Door deze unieke combinatie van het NWT, vakopleidingen en inhoudelijke begeleiding word jij echt een professional die in staat is inhoud te combineren met de omgeving. Wij noemen het dan ook ‘Een Dijk van een Traineeship’

De watersector heeft professionals nodig die met een frisse blik over grenzen heen kijken. Dat vraagt om talent. Het Nationaal Watertraineeship ontdekt dat talent, ontwikkelt het en stoomt trainees in een uniek programma van twee jaar klaar tot zelfsturende professional in de sector.
De traineewerkplekken zijn bij uiteenlopende organisaties binnen de watersector die actief zijn met dijken. Denk hierbij aan waterschappen, advies- en ingenieursbureaus, aannemers en onderzoeksinstituten. Er is binnen ons traineeship veel aandacht voor samenwerking, zowel onderling als tussen de deelnemende organisaties. Je krijgt daarmee zicht op het brede werkveld van én de diversiteit binnen de watersector. Deze combinatie biedt een geweldige start van je carrière. Nieuwsgierig naar ervaringen van huidige trainees? Bekijk ze op onze website!

functie-eisen

Wij vragen

  • Je hebt een opleiding op HBO of WO niveau op het gebied van geotechniek, fysische geografie, water(bouw) of civiele techniek.
  • Je beschikt over kennis van waterkeringen of je bent bereid om je die eigen te maken.
  • Je hebt ervaring met het werken met geavanceerde geotechnische modellen en beoordelingsberekeningen (WBI) van primaire waterkeringen;
  • Je bent in staat technische adviezen helder en in begrijpelijke taal te verwoorden naar verschillende doelgroepen.
  • Je bent initiatiefrijk, gedreven en je toont lef.
  • Je bent goed in staat om binnen een team te werken, en je ziet samenwerking als voorwaarde voor het bereiken van een gezamenlijk doel.

Om deel te kunnen nemen aan deze special van het Nationaal Watertraineeship is het van belang dat je een relevante HBO- of WO-opleiding hebt afgerond en maximaal twee jaar werkervaring hebt opgedaan. Je staat te popelen om jouw kennis en ervaring in te zetten en je persoonlijk verder te ontwikkelen. Een complete aanmelding bestaat uit een Nederlandstalig CV en een motivatiebrief. Deze ontvangen wij graag via de website of per mail uiterlijk 8 november 2019.

Wij bieden
Een uitdagende functie met een interessant takenpakket waarbij je jezelf ontwikkelt op persoonlijk en professioneel vlak in een enthousiast team.

standplaats

Zuid-Holland

contractduur

Fulltime