NWT: Trainee adviseur Water en Riolering

vacaturenummer: 500511300
meer informatie: Katia Ramaker

Trainee adviseur Water en Riolering

functie-inhoud

De afdeling Stadsruimte, verantwoordelijk voor het beheer van de openbare ruimte bestaat uit vier teams, waaronder het team Stedelijke Beheersystemen (SBS). Het team SBS wordt aangestuurd door twee teammanagers en bestaat uit ongeveer 55 collega’s, met name technici, op het gebied van riolering, groen en wegen.

Als trainee / adviseur water en riolering ga jij waterhuishoudkundige adviezen uitbrengen en uitwerken, berekeningen uitvoeren op het gebied van riolering, drainage, grondwater, watergangen en milieu. Het gaat hierbij om vraagstukken met betrekking tot het ontwerpen van nieuwe werken en het uitwerken en ondersteunen van (nieuw) beleid.

Een greep uit je werkzaamheden:

  • Het vertalen van globale ontwerpen naar technische ontwerpen van riool- en watersystemen;
  • Het inhoudelijk aansturen/begeleiden van werkvoorbereiders bij het maken van bestek en tekeningen;
  • Bij uitbesteding aan derden het controleren van technische ontwerpen van riool- en watersystemen, ook voor meer complexe werken;
  • Het (laten) vastleggen van alle relevante data in de beheersystemen waaronder rioolinspectiedata.

Je werkt voornamelijk in projectverband. In dat kader heb je intern contact met alle betrokkenen van zowel je eigen en andere teams en met andere afdelingen. Extern heb je contact met bouwpartners, (semi) overheden, aanvragers, adviseurs en andere partijen in het taakveld en/of vakgebied. Het is belangrijk dat je voldoende inhoudelijke kennis hebt om de vraag goed te formuleren en de opdrachtnemers goed aan te sturen.

Ruimte voor eigen inbreng
Omdat er drie verschillende functies open staan is er ruimte voor eigen invulling van jouw takenpakket. De opdrachtgever wil hierin kijken naar jouw wensen en talenten. Ze bieden flexibiliteit en hechten belang aan inhoudelijke én persoonlijke ontwikkeling.

functie-eisen

Je hebt een HBO/WO opleiding Civiele techniek (of vergelijkbaar) afgerond. Je krijgt energie van het vertalen van globale plannen naar technische ontwerpen. Het is fijn als je eerder met Sobek of GIS hebt gewerkt.

Jij weet met overtuiging je positie neer te zetten. Je hebt lef, je bent positief kritisch en probeert een objectieve blik te behouden. Je bent iemand die goed samenwerkt en je communiceert makkelijk op allerlei niveaus. Je werkt nauwkeurig en bent gericht op het halen van resultaat.

Nationaal Watertraineeship
Deze functie wordt gecombineerd met het Nationaal Watertraineeship, Special Stedelijk Water. Als Nationaal Watertrainee werk je 4 dagen per week voor de organisatie en 1 dag per week aan een Persoonlijk Leiderschapsprogramma. Meer informatie is te lezen op www.nationaalwatertraineeship.nl.

Special Stedelijk Water
Trainees krijgen in deze special naast het persoonlijk opleidingsprogramma een stevig pakket inhoudelijke kennis met specialistische vakopleidingen van Wateropleidingen zoals Riolering, Stedelijk water, Regenwatervoorzieningen, Grondwateroverlast en Klimaatbestendige stad verdiep jij je inhoudelijk en bouw je, door contact met medecursisten, snel een netwerk op. De inhoud is afgestemd met de Branchestandaard Gemeentelijke watertaken van Stichting RIONED.

Samenwerken aan inhoudelijke projecten
Naast het persoonlijk leiderschapsprogramma én de special Stedelijk Water werk je met mede-trainees aan vier inhoudelijke traineeprojecten. Van de vier projecten in het programma zijn er minimaal twee en maximaal vier gericht op stedelijk waterbeheer. Deze projecten worden mede door Stichting RIONED geformuleerd. Inhoudelijke begeleiding vindt plaats door door docenten van Wateropleidingen.

Belangstellenden kunnen tot 2 februari 2020 hun cv en motivatie sturen naar info@nationaalwatertraineeship.nl. Op 7 februari zijn de eerste ronde gesprekken.

standplaats

Flevoland

contractduur

Fulltime

Geïnteresseerd? Hier kan je op de vacature reageren!