Esri Talent Development Program

Aan de start van je carrière en nog steeds de behoefte om jezelf te ontwikkelen? Als trainee bij Esri Nederland, marktleider in GIS, word je twee jaar getraind op het gebied van IT-kennis en persoonlijke competenties en ga je mogelijk op bezoek bij een van de internationale Esri-distributeurs. Na twee jaar? Jij kiest je eigen pad binnen onze organisatie.

Esri Talent Development Program

Als trainee bij Esri Nederland breng jij met jouw commerciële of technische talent de organisatie verder. Samen met jouw vijf mede-trainees uit verschillende disciplines volg je een intensief trainingsprogramma en ontwikkel je jouw vakinhoudelijke kennis en persoonlijke competenties op commercieel of technisch gebied. Ondertussen draai je mee in innovatieve projecten en markten bij bijvoorbeeld Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf van Rotterdam. Heb je na twee jaar besloten welke richting je binnen Esri op wilt en wil je een training volgen om je verder te specialiseren? Geen probleem, want binnen Esri bepaal je jouw eigen opleidingstraject.

Wie is Esri Nederland

Wij zijn Esri Nederland: een IT-bedrijf met 175 medewerkers, gevestigd in Rotterdam en Zwolle. We zijn distributeur van Geografische Informatie Systemen (GIS) op de Nederlandse markt, genaamd ArcGIS. Deze software maakt het mogelijk om data te visualiseren en analyseren op geografische kaarten. Bij ons werken veel technische collega’s, zoals engineers en developers, die dagelijks onze klanten ondersteunen in het gebruik van de software. Ook hebben we een grote tak salescollega’s die ervoor zorgen dat steeds meer organisaties betere beslissingen maken op basis van ArcGIS-software. Onze missie? Gebruikers van geo-informatie succesvol maken.

Het Esri Talent Development Program

Trainingen. Als trainee volg jij circa 50 trainingsdagen in twee jaar.
Vakinhoudelijk. De wereld van GIS via desktop, server, mobiele en online producten. Afhankelijk van jouw richting binnen het programma krijg je voldoende technische kennis om klanten op commercieel gebied te overtuigen. Of je leert alles wat je moet weten over ons ArcGIS-platform en hoe jij met onze technologie impact kan hebben bij onze klanten.
Persoonlijke competenties. Niet alleen trainingen op het gebied van communicatie- en presentatievaardigheden passeren de revue. Je ontwikkelt commerciële competenties en ook Esri-specifieke zaken, zoals onze cultuur, kernwaarden en historie komen aan bod.
Doorgroeimogelijkheden. Na twee jaar beslis je zelf welke kant je op gaat. Kies jij voor de engineer-functie? Of past een job in ons GIS technology team beter bij jou? Misschien ben jij onze volgende customer success manager? Wij binden jou graag voor langere tijd aan ons: 78% van de oud-trainees zijn nog steeds werkzaam bij Esri Nederland.

Ben je benieuwd naar de verhalen van oud-trainees? In de video op esri.nl/etdp vertellen zij hoe ze het Esri Talent Development Program hebben ervaren.

Wat wij vragen

Voor deze functie:

 • bezit je een hbo- of wo-diploma;
 • ben je maximaal 3 jaar werkzaam;
 • heb je ambities op het gebied van commercie, techniek of software development;
 • heb je interesse in IT en The Science of Where;
 • ben je gemotiveerd om door te groeien binnen Esri Nederland.
 • Wat wij jou bieden

  Bij Esri stap je in een informele organisatie met gedreven collega’s die trots zijn op wat ze doen. Naast een marktconform salaris, 25 vakantiedagen en 12 adv-dagen, krijg je volledige reiskostenvergoeding en een laptop van de zaak. Als jij je collega’s van een andere kant wil leren kennen, is onze personeelsvereniging iets voor jou. Daarmee ga je bijvoorbeeld karten, indoor skydiven of zeilen. Of sluit jij aan bij de groep die jaarlijks gaat wielrennen in Frankrijk? Met trots dragen we het Beste Werkgevers Keurmerk (2019-2020).

  Selectieprocedure

  Je kunt je aanmelden tot 15 mei 2020. Er zijn vervolgens drie selectierondes waarin jij ons kan laten zien waarom we voor jou moeten kiezen. Dit doe je door middel van een presentatie, een assessment en gesprekken met jouw toekomstige manager en HR. Uiterlijk begin juli hoor je van ons of jij één van de trainees bent die op 1 september 2020 bij Esri Nederland start.

  Meer informatie of enthousiast geworden?

  Lijkt dit Esri Talent Development Program je de ideale kans om de volgende stap in jouw carrière te maken? Solliciteer dan via onderstaande link. Voor vragen kun je contact opnemen met Annelore Verweij, Human Resources. Telefonisch is zij bereikbaar via +31 (0)10 217 07 30.

  je kan de vacature ook bekijken op de website van Esri!