EBN: Technical (Data & GIS) Asssitant

EBN zoekt twee Technical (Data & GIS) Assistants
met kennis van GIS en Seismische data

 

EBN is een bijzonder bedrijf in de energiesector, waarvan de aandelen voor 100% in handen zijn van de Nederlandse staat. Kennis, kunde en slagkracht zetten we al 55 jaar in om een actieve en significante bijdrage te leveren aan ons toekomstig duurzaam energiesysteem. Daarmee geven we verbindende kracht aan de energietransitie en zetten we maatschappelijke ambities om in realiteit. Dat is wat we doen en dat is onze drive: Energising the Transition.

Binnen de afdeling Information Management (IM) zijn we op zoek naar versterking. We zoeken twee Technical Assistants, die onze “Digital Strategy” willen ondersteunen bij alle operationele werkzaamheden die horen bij het op orde brengen én behouden van data en bij het verlenen van ondersteuning op het gebied van GIS werkzaamheden.

Over de functie

Als Technical Assistant werk je vanuit het programma “Meerwaarde uit Data”. Je assisteert de thema’s in onze organisatie bij het, op basis van de afgesproken kwaliteitsstandaarden,  beschikbaar maken van technische gegevens (inclusief verwerken van import en export van data en GIS bestanden) die nodig zijn voor het uitvoeren van hun projecten en analyses. Op verzoek van projectteams maak je ook GIS kaarten.
Daarnaast assisteer je de Data Architect bij het onderhouden en het op kwaliteit controleren van de databasesystemen. Jij:

 • Assisteert gebruikers bij het gereedmaken van datasets voor projecten;
 • Verwerkt import en export van databestanden;
 • Assisteert projectteams bij het maken van GIS kaarten;
 • Verzamelt op verzoek van gebruikers data;
 • Draagt bij aan het controleren van de kwaliteit van de gegevens in de verschillende databasesystemen en classificeert data op beschikbaarheid, integriteit en veiligheid;
 • Ontwikkelt en onderhoudt jouw kennis en expertise m.b.t relevante software applicaties en datamanagement principes;
 • Draagt bij aan structurele verbeteringen in efficiëntie en effectiviteit van de datainfrastructuur door ideeën aan te dragen.

Jouw profiel

Je bent gefocust op kwaliteit, of het nu gaat om het borgen of signaleren ervan. Je gaat zelfstandig en planmatig te werk en bent een prettige gesprekspartner voor collega’s.
Wat verwachten we nog meer van jou?

 • HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Kennis van beheer Geo-informatie (ervaring met GIS-systemen als ArcGIS, Quantum GIS) is een pre.
 • Kennis van het werken met databases-query’s, data warehouse en data lake.
 • Kennis van datamanagement principes.
 • Kennis van Seismische data (SEGY) is een pré.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Wat wij bieden

Een unieke werkplek in een groeiend bedrijf met overzicht over de gehele Nederlandse upstream-energiesector. Samen met je collega’s heb jij een positieve impact op de energietransitie in Nederland. Bekijk hier hoe het is om bij ons te werken. Wat bieden wij jou?

 • Een arbeidsovereenkomst (aantal uren is in overleg, tussen de 16 en 40 uur per week is bespreekbaar), met een salaris dat aansluit bij jouw kennis en ervaring. De werkdagen stemmen we in overleg met elkaar af. Het gaat om een tijdelijke functie met een dienstverband van maximaal drie jaar.
 • 42 vakantiedagen (op basis van een fulltime dienstverband).
 • Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een bijzonder fijn team met collega’s, die hard werken combineren met oprechte aandacht.
 • Een fraaie werkplek in hartje Utrecht met sportfaciliteiten en een trainer.
 • Kortom: wij bieden je in alle opzichten een Great Place to Work!

 

Geïnteresseerd?

Wil jij in het hart van de Nederlandse energiesector werken aan de kwaliteit van data die van belang is voor de Nederlandse energievoorziening van de toekomst? Dan is werken bij EBN iets voor jou en ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv. Solliciteer uiterlijk maandag 13 januari 2020 via onderstaande knop! We vragen je dan wat gegevens in te vullen en jouw cv en motivatiebrief te uploaden.

Solliciteer nu

De procedure

Na ontvangst van je sollicitatie bekijkt een intern selectieteam jouw gegevens. We streven ernaar binnen 5 werkdagen na de uiterlijke sluitingsdatum te laten weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek of niet. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 23 januari (ochtend) en maandag 27 januari (middag), in Utrecht. Na het kennismakingsgesprek volgt een tweede gesprek en zullen we je verzoeken een VOG te overleggen. Hier ontvang je later meer informatie over.

Informatie

Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie over deze functie, dan kun je contact opnemen met onze recruiter, Jasmijn van Heiningen, op 0640151146.

Wij kiezen er bewust voor om de werving zelf te doen. Wij stellen dan ook geen prijs op aanbiedingen van bureaus of andere vormen van acquisitie.