Vacature National Bodemtraineeship

Werkzaamheden

In de functie ‘Trainee duurzame bodem en affiniteit met landbouw’ krijg je de kans om je inhoudelijk te ontwikkelen bij een kennisinstelling. Daarnaast ontdek je door deelname aan het Nationaal Bodemtraineeship de brede wereld van het bodemwerkveld en biedt het programma jou de mogelijkheid jezelf maximaal te ontwikkelen (op persoonlijk vlak).

Het traineeship heeft als doel jongeren enthousiast te maken voor het bodem- en ondergrond werkveld (bij organisaties zoals een provincie, waterschap, een advies- of ingenieursbureau, een aannemer of gemeente). Twee keer per jaar (april en oktober) start een nieuwe traineegroep.

Binnen deze functie werk je als trainee vier dagen bij een kennisinstelling aan uiteenlopende projecten, waaronder bodemvraagstukken en thema’s als (bodem) vruchtbaarheid, de Sustainable Development Goals (SDG’s) en klimaat (adaptatie). De vijfde dag werk je samen met andere trainees aan het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap, zelfkennis, communicatie en praktische vaardigheden door middel van trainingen, coaching en intervisie.
Daarnaast ga je aan de slag met inhoudelijke projecten, die door de deelnemende organisaties worden ingebracht.
Op deze manier komt zowel jouw inhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling uitgebreid aan bod. Je kijkt buiten de grenzen van jouw eigen werkplek, ervaart hoe het werkveld in elkaar steekt én je bouwt een netwerk op. Nieuwsgierig naar ervaringen van huidige trainees?
Bekijk de website.
Dus, wil jij jouw kennis inzetten en werken in het bodemwerkveld. Maar
ook jezelf blijven ontwikkelen op inhoudelijk en persoonlijk vlak? Meld je dan aan!

Eisen

De functie ‘Trainee duurzame bodem en affiniteit met landbouw’ vereist een afgeronde WO-opleiding. Kennis van én affiniteit met bodem en ondergrond is hierbij essentieel.

Voor de functie is interesse en ervaring met dit thema een pré. De kennisinstelling vraagt een gemotiveerde trainee die goed in teamverband kan werken, aan de slag kan met uiteenlopende (internationaal georiënteerde) bodemvraagstukken en het uitvoeren van toegepast onderzoek.

Een complete aanmelding bestaat uit een Nederlandstalig CV en een motivatiebrief. Deze ontvangen wij graag via de website of per mail.

Meer informatie over het Nationaal Bodemtraineeship is te vinden op onze website.
Heb je vragen? Neem dan contact op met Helen van Zundert, Naomi Timmer of Ralph Wesseling via 070-3319949